De waarde van een diamant


Om de waarde van een diamant te bepalen, houden de experts van Diamonds on Vesting in Antwerpen rekening met de 4 C’s: Cut, Clarity, Color, Carats. Wij kunnen de diamant van uw keuze zetten in elk juweel (ring, armband, halsketting, oorbellen,...).

Wij kunnen de diamant van uw keuze zetten in elk juweel (ring, armband, halsketting, oorbellen,...).

Cut of slijpwijze

De cut verwijst naar de manier waarop diamanten worden geslepen. Verwar dit evenwel niet met de vorm van een diamant.

Het doel van het diamantslijpen is de schittering van de diamant zo mooi mogelijk weer te geven. Alleen door het slijpen kan men de schoonheid en waarde van een diamant beïnvloeden. De andere C’s zijn niet te veranderen.

Clarity of helderheid

De helderheid van een diamant bepaalt mee de waarde ervan. Hoe zuiverder een diamant, hoe hoger de waarde. De clarity wordt gemeten met een loep die 10 keer uitvergroot.

Let op: bijna elke diamant bevat kleine onzuiverheden die ontstaan zijn tijdens de kristallisatie.

Color of kleur

Ook de kleur van een diamant speelt een rol bij het bepalen van de waarde. Het fijnste wit is hierbij het meest kostbaar.

De kleur verwijst naar de aanwezigheid van verkleuring in een witte diamant. Een kleurloze diamant verhoogt de lichtdoorlatendheid waardoor de diamant meer schittert.

Carats of gewicht

Diamanten worden verkocht per gewicht. Dit gewicht wordt uitgedrukt in karaat. We rekenen 1 karaat per 1/5 gram. 1 karaat krijgt 100 punten. 1 puntje is dus 0.01 karaat.

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x